Laatste nieuws

ETSON Eurosafe-conferentie

Terug

De ETSON Eurosafe-conferentie werd georganiseerd in Parijs op 22 en 23 november.

De deelnemers hadden de keuze tussen vier seminaries die een overzicht gaven van de laatste ontwikkelingen en ervaringsfeedback in de volgende technische domeinen:

  • Veiligheidsevaluatie en research in nucleaire installaties
  • Beheer, ontmanteling en berging van afval
  • Stralingsbescherming, milieu en EP&R (inclusief research)
  • Beveiliging van nucleaire installaties en materialen

ETSON Eurosafe-conferentie

Na de technische workshops organiseerde de "Junior Staff" van ETSON de ETSON Award, die dit jaar werd gewonnen door een team van ENEA en IRSN (Studie van digitale modellering voor ernstige ongevalscenario's voor kleine modulaire reactoren). De tweede dag bood de gelegenheid om via drie toppanels vruchtbare informatie uit te wisselen over strategische onderwerpen zoals de rol van het publiek bij de bevordering van nucleaire veiligheid en stralingsbescherming, en de toekomstige uitdagingen op het gebied van Europese samenwerking inzake nucleaire veiligheid.

Jean-Christophe Niel, directeur-generaal van het IRSN, leidde deze conferentie in, die door bijna 180 deelnemers werd bijgewoond.

Tijdens dit evenement werd Uwe Stoll, voorzitter van ETSON, directeur-generaal van GRS, Duitsland, vervangen door Michel Van haesendonck, vice-voorzitter van ETSON, directeur-generaal van Bel V, België. Hij nam met name deel aan een paneldiscussie over de toekomstige uitdagingen in de samenwerking op het gebied van nucleaire veiligheid in Europa en daarbuiten.